ACTIEVE  VAKANTIE


Natuurlijk kunt u dagelijks op uw gereedstaande ligstoelen genieten van zon, zee en strand. Daarnaast zijn er ook heel veel mogelijkheden voor een actieve vakantie. Enkele suggesties zijn wandelen, fietsen (mountainbiken), kano varen, boottochten, duiken, squad tochten, parasailen en een groot aantal  bezienswaardigheden als dagtochtjes.In de omgeving is zoveel mogelijk. Vanuit het haventje van Seget Vranjica kunt u in het seizoen dagelijks met een bootje naar de boulevard van Trogir varen. Doorgaans vaart het bootje om het uur vanaf 09.00 uur tot circa 23.00 uur. Vrijwel dagelijks kunt u vanuit het haventje van Seget Vranjica een boottocht boeken voor een vispicnic  (varen, zwemmen in de blue lagoon, lunch en weer zwemmen en snorkelen. Dit alles is bij diverse kiosken in het haventje te boeken. Daar kunt u ook terecht voor het huren van boten, scooters en fietsen. 

Er zijn meerdere duikscholen in de naaste omgeving. In hotel Medena op circa 2 km. vindt u een duikschool, tennis, minigolf, waterskieën, banaan, para-sailen, enz.  Aan het begin van Seget Vranjica is in het seizoen een toeristenbureau geopend waar u alle informatie kunt verkrijgen. 


Voor de wandelliefhebbers en fietsers zijn er nogal wat mogelijkheden. Zo is er een wandelpad aangelegd waarmee u naar een hoogte van ongeveer 450 m. loopt om van een weergaloos uitzicht over de vele eilanden voor de kust te genieten. Is klimmen niet uw ding dan is er een wandel/fietspad langs de kust en door een fantastisch bos van pijnbomen tot het vissersplaatsje Seget Donji op circa 4 km. Niet langs de kust maar via de normale weg kunt u doorlopen naar Trogir.


Voor de echte sportievelingen is het stadje Omis de aangewezen plaats. Omis is een stadje dat circa 25 km. ten zuiden van Split ligt aan de monding van de rivier Cetinja. In de canyon worden heel veel zeer sportieve activiteiten georganiseerd, zoals raften, canyoning, bergbeklimmen, zip line en paragliden.