Omis

UITSTAPJES

ESCAPE ROOM SPLIT

Mocht het weer een keer iets minder zijn dan kunt u In Split een team avontuur beleven door een bezoek te brengen aan Room Escape.
U kunt kiezen om in 60 minuten te ontsnappen uit een waarheidsgetrouwe gevangenis of uit een bunker waar u een nucleaire bom moet deactiveren door middel van het oplossen van diverse aanwijzingen.
Een opwindende en unieke belevenis!

GALERIE MESTROVIC SPLIT

Voor de liefhebbers vindt u in Split de Galerie Mestrovic. Dit is een museum in een monumentaal pand waarin het belangrijkste werk van de 20e eeuwse beeldhouwer Ivan Mestrovic bij elkaar gebracht is. Mestrovic wordt beschouwd als de Kroatische Rodin. De permanente tentoonstelling omvat een schat aan beeldhouwwerken, tekeningen, ontwerpen, meubels en architectuur.
De collectie beeldhouwwerken bestaat uit zowel de door de kunstenaar gemaakte modellen van gips als de uiteindelijke beelden in brons, marmer en hout. Kortom, zeer de moeite waard.

GROT VRANJACA

Op circa 40 km. in Kotlenice (bij Dugopolje) kunt u een indrukwekkende grot bezichtigen.
De grot ligt op een hoogte van 452 m. aan de voet van de berg Mosor en is ruim 100 m. diep. De temperatuur in de grot is het hele jaar door ongeveer 15 graden Celsius met een lucht vochtigheidsgehalte van 68%, dus geen speciale kleding nodig. Deze ondergrondse wereld met zijn stalactieten en stalagmieten, gevormd door duizenden jaren activiteit van water, is in ongeveer een uur te bezichtigen. Alle info krijgt u van de eigenaar die u heel graag een rondleiding geeft. https://www.facebook.com/%C5%A0pilja-Vranja%C4%8Da-525055514218043

Goed te combineren met een bezoek aan Solin of Klis.


BLUE LAGOON   KRKNJASI

Vanuit de haven van Seget Vranjica kunt u een boottocht maken naar de "blue lagoon" op het eiland Drvenik Veliki. Dit is een ondiepe baai tussen de eilanden met buitengewoon helder water waar het fantastisch snorkelen is. Het bootje vaart regelmatig dus u kunt zelf bepalen wanneer u gaat en wanneer u terug wilt. Er is een restaurant waar u aangenaam kunt verblijven,


ROOFVOGEL CENTRUM DUBRAVA

Midden in de bossen in de omgeving van Sibenik ligt het roofvogel centrum  (sokolarski centar) Dubrava. Alhoewel het centrum moeilijk te vinden is en de website alleen in het Kroatisch toch een plekje op onze website omdat een bezoek zeer de moeite waard is. Het centrum is vrij toegankelijk maar we raden u aan om voor een gering bedrag de sympathieke en deskundige demonstratie bij te wonen met veel uitleg (engels) en een verrassende show.