SPORTIEVE ACTIVITEITEN

In Omis zijn vele sportieve avonturen te beleven met :

RAFTEN langs de vele stroomversnellingen per kano of rubberboot

CANYONING, een ruige voettocht door en langs de rivier met wat klimmen en zwemmen

BERGBEKLIMMEN/ABSEILEN voor beginners en gevorderden

ZIP LINE waarmee u via 8 staalkabels de canyon van bovenaf kunt bekijken  met (maximaal) 65 km. per uur op circa 150 meter boven de grond.

  

Al deze activiteiten worden georganiseerd in het gebied waar lang geleden grote gedeelten van de speelfilms Winnetou en Old Shatterhand zijn opgenomen. Hoe avontuurlijk wilt u het hebben?

Voor al deze activiteiten kunt u zich oriënteren of boeken op de website : 

 

 


ZIP LINE

Sinds 2014 heeft Omis een Zipline. Deze spectaculaire sportieve activiteit geeft een adrenalinestoot en zal je lang bijblijven. Er worden snelheden bereikt tot 65 kmph. De totale lengte van de lijnen is 2100 meter verdeeld over 8 lijnen. De langste lijn is 700 meter lang. Het is een combinatie van lange, korte en snelle lijnen.  Deze zipline behoort tot de grootste ter wereld en laat u van het overweldigende panorama van de Cetina rivier genieten. 
Uiteraard staat de veiligheid voorop. Alle instructeurs zijn lid van de reddingsbrigade en hebben veel ervaring. De uitrusting is van hoge kwaliteit en wordt voor iedere trip zorgvuldig gecontroleerd.
Voordat de trip begint is er een instructie en veiligheidstraining voor iedere deelnemer ongeacht of iemand ervaring heeft. De gidsen zijn geduldig en gezellig en geven perfekte uitleg. Daarna op een korte lijn oefenen en op naar de unieke ervaring om over de canyon te zweven. Training en uitrusting zijn bij de prijs inbegrepen. Zorg wel voor stevige sport- of wandelschoenen en een rugzak met minimaal 1 liter water. In overleg kan er ook een camera meegenomen worden.  De totale trip duurt circa 4 uur.


RAFTEN

Op de rivier de Cetina worden in het seizoen 's-ochtends en 's-middags rafting tochten georganiseerd. In circa 3 uur zakt u hier de snel stromende rivier af over een lengte van zo'n 8 km. langs stroomversnellingen, kleinere watervallen en vele rotspartijen. Onderweg moet ook een klein stukje gelopen worden om een grotere waterval te passeren. Hoogtepunt is het gedeelte van de canyon met steil oprijzende hoge wanden. Met raften heeft u het beste zicht op de canyon waar de rivier doorheen stroomt.


BERGBEKLIMMEN/ABSEILEN

Op diverse plekken vindt u rotswanden waar u als beginner de eerste beginselen van het bergbeklimmen wordt bijgebracht door deskundigen die voor gevorderden ook een paar plekken in voorraad hebben.


CANYONING

Wandeltochten door het ruige, onherbergzame terrein onder leiding van een gids. Naast wandelen over rotspaden houdt Canyoning ook in dat u de rivier meerdere malen oversteekt en bepaalde stukken moet klimmen. De beste manier om rechtstreeks contact met de overweldigende natuur te krijgen maar enige conditie is wel vereist.