DUBROVNIK

DUBROVNIK

Dubrovnik wordt ook wel de parel van de Adriatische kust genoemd. Ieder deel van deze stad ademt de meer dan duizend jaar lange geschiedenis. Het is een museumstad en een levendig podium voor kunstenaars, een ideale samensmelting van geschiedenis en moderne tijd. De stad is ommuurd door 1940 meter lange middeleeuwse stadsmuren, die bewaard zijn gebleven in hun originele staat. Deze muren, die open zijn voor publiek, zijn de grootste attractie voor toeristen. Al vanaf 1979 staat de hele stad onder bescherming van UNESCO.

Dubrovnik is vooral een culturele bestemming, die naast een schat aan monumenten ook tal van culturele evenementen en festivals biedt. Dubrovnik is echt een bestemming om van uw vakantie te genieten.
Dubrovnik is een stad die fascineert, waar u verliefd op wordt en waarnaar u telkens opnieuw terugkeert, om de unieke sfeer opnieuw te beleven.


Dubrovnik is het centrum van het zuidelijkste deel van Dalmatië en over de hele wereld bekend als 1 van de mooiste steden ter wereld. De bekendste kunstenaars en celebrities van de wereld komen elk jaar weer, geïnspireerd door de stad. De stad is door de eeuwen heen verrijkt door de werken van de beste architecten en kunstenaars, die hier de mooiste middeleeuwse paleizen en kloosters hebben gebouwd met schitterende renaissancetuinen en bloeiende hoven.

Dubrovnik is bij ons vandaan in 3 uur te bereiken en in een dag kunt u de hele stad goed bezichtigen zodat u in de avond weer terug kunt zijn.