MUSEUMSTAD  TROGIR

Een van de meest schilderachtige steden van Dalmatië is Trogir, ca. 20 km ten noorden van Split gelegen. Het oude stadscentrum, op een met een brug met het vasteland verbonden eiland heeft een dusdanig ruim aanbod aan culturele monumenten en kunstverzamelingen uit alle tijdperken dat Trogir ook wel “Museumstad” wordt genoemd. De smalle straatjes en steegjes zijn geplaveid met eeuwenoude stenen waardoor u zich volledig in de Middeleeuwen waant. De vele binnenerfen zijn tegenwoordig veelal omgetoverd in terrassen en restaurants om heerlijk te ontspannen. Trogir is gesticht door de Grieken in circa 300 v.C. en werd daarna een belangrijke Romeinse haven. Vanaf de 9e eeuw heersten diverse machthebbers over Trogir, waaronder Venetie, Fransen en de Oostenrijks-Hongaarse dynastie. Van alle machthebbers zijn nog diverse invloeden terug te vinden.
Trogir beschikt over een fraaie boulevard met vele terrasjes en in het zomerseizoen meren hier dagelijks de mooiste en grootste superjachten aan. Alles wat in de winter in Cannes, Monaco en St. Tropez in de haven ligt vaart zomers tussen de eilanden voor de Kroatische kust. Met het vliegveld op luttele kilometers is dit de ideale opstaphaven voor heel veel bekende wereldburgers, die hier hun vakantie doorbengen.
Trogir heeft veel te bieden op het gebied van uitgaan. Naast de vele terrasjes is er in het zomerseizoen een programma met veel culturele activiteiten zoals concerten en  gevarieerde voorstellingen in de openlucht. 

In het zomerseizoen vaart vanuit Seget Vranjica de gehele dag een bootje rechtstreeks naar de boulevard van Trogir.