NATUUR

NP  KRKA

Op circa 60 km. bij Sibenik ligt het Nationale Park KRKA.
U rijdt naar het dorpje Skradin, parkeert en stapt op een boot en vanaf de onderkant van de waterval begint uw wandeling van ongeveer anderhalf uur om de indrukwekkende waterval heen. Daarbij loopt u in een natuurlijke omgeving die eenieder zal verbazen. Ruig, woest, oorspronkelijk, elke keer weer een belevenis. Een perfekte dagtrip omdat u de terugtocht vanaf Sibenik

NP Kornati

NP Krka


NP  PAKLENICA

In 2 uurtjes rijden bent u bij dit geweldige berglandschap. Hier kunt u onder deskundige begeleiding kiezen uit wandeltochten met een verschillende moeilijkheidsgraad. Altijd is dit genieten van de meest ruige natuur in een gebied waar beren, wolven en lynxen voorkomen. Of u ze daadwerkelijk ziet (op afstand) is altijd een kwestie van geluk. Zeker is dat u zult genieten van een dag wandelen in een ongekend landschap.

NP  KORNATI

Vanaf het eiland Murter bij Sibenik (circa 60 km. bij ons vandaan) kunt u met de boot een bezoek brengen aan de fantastische natuurlijke omgeving van de Kornati eilanden. Wel vroeg opstaan want de boot vertrekt om 09.00 uur en de rit naar Murter duurt minstens een uur. Ook is het niet echt goedkoop per persoon maar u bent een hele dag op zee en de boottocht is inclusief net zoals de lunch, gelegenheid tot zwemmen in het kristalheldere water en dat alles onder deskundige begeleiding. En let wel: een dagje in een pretpark in Nederland is een stuk duurder!

NP  Paklenica


NP  PLITVICE

Het meest bekende nationale park van Kroatie is vanuit Seget Vranjica circa tweeëneenhalf uur rijden. Eenmaal aangekomen heeft u de keuze tussen kortere of langere routes (circa 3 tot 6 uur) waarin altijd een overtocht met een bootje en een treinrit is opgenomen.

Al met al een lange dag, maar dit vergeet u nooit.

NP Plitvice

NP  Plitvice